U bevindt zich hier : nieuwsarchief van het jaar 2010 
De Stichting - Buurschappen - Bezienswaardigheden - Foto's - Gerealiseerde projecten
Agenda - Nieuws - Contact - Links
Donateurs Dwingels Eigen ontvangen Jubileumperiodiek
Van%20Schaick%201(klein).jpg  Rond de feestdagen ontvingen de donateurs       van Stichting Dwingels Eigen gratis het boekje   ‘Dwingeloo en onderhoorige gehuchten’.               Lees meer...
Archief Burgerlijke Stand Westerveld online
De gemeente Westerveld stelt met ingang van 21 januari 2011 de Burgerlijke Stand digitaal beschikbaar. Het gaat om scans van:
•geboorteakten 1811-1902
•huwelijksakten 1811-1932
•overlijdensakten 1811-1952

Lees meer...
‘Hemmeltied’ in het teken van 25 jaar Stichting Dwingels Eigen
hemmeltieddwingwlseigen%20001(klein).jpg  Op zaterdag 2 april stond het programma   ‘Hemmeltied’ van RTV-Drenthe volledig in het   teken van het 25-jarig bestaan van Stichting   Dwingels Eigen. Een scala aan Dwingelers werkten mee om de diverse onderwerpen gestalte te geven. Hierbij een foto impressie...
Stichting Dwingels Eigen herdenkt gevallenen WOII
4mei2011%20001(klein).jpg  Het bestuur van Stichting Dwingels Eigen   heeft, zoals elk jaar, de slachtoffers her-   dacht van de Tweede Wereldoorlog.
 
Lees meer...
Amerkanen bezoeken Dwingeloo
george jackson.jpg  George en Nancy Jackson uit Los Angelos leg-   den begin juli nabij Dwingeloo bloemen bij het   monument, dat ter nagedachtenis van de in   1944 omgekomen bemanning van een Ameri-   kaanse bommenwerper werd geplaatst.      
Lees meer...
Uitslag oogstdagquiz
Oogstdag 2011  Op zaterdag 13 augustus was Dwingels Eigen   zoals vanouds weer met een stand op de   Oogstdag in Lhee aanwezig. Velen hebben de   quiz over oude Drentse woorden en gezeg- den ingevuld.   Lees meer over de Oogstdag...
Klik hier voor de uitslag van de quiz...
Kledingshow in Gasselte
Kledingshow in Gasselte  Tijdens de Open Monumentendag op 10   september hield Stichting Dwingels Eigen een   kledingshow in het bekende witte kerkje van   Gasselte.   Lees meer...
Kledingshow t.g.v. 25 jaar Stichting Dwingels Eigen
Dwingels Eigen modeshow 2011  Op 14 oktober hield Stichting Dwingels Eigen   een grote historische kledingshow ter   gelegenheid van haar 25-jarig bestaan.
  Lees meer...
Presentatie boek De joodse inwoners van Dwingeloo 1754-1942
Jacob de Vries  Op donderdag 24 november a.s. presenteert   het bestuur van Stichting Dwingels Eigen het   boek De joodse inwoners van Dwingeloo 1754-   1942. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst   genomen door Micha de Vries.
  Lees meer...
Presentatie boek De joodse inwoners van Dwingeloo 1754-1942
Omslag boek  Donderdag 24 november stond voor Stich-   ting Dwingels Eigen in teken van de joodse   bevolking van Dwingeloo.
  Lees meer...
Wethouder Martens onthult informatie- paneel over Batinge en Entinge
Batinge  Aan het begin van de Batinger Allee is op   woensdag 14 december door wethouder   Martens een toeristisch informatiepaneel   onthuld over de geschiedenis van de    havezaten Batinge en Entinge bij Dwingeloo.
Lees meer...
Kiekiesdaegen 2011
Dwingels Eigen modeshow 2011  Op 28 en 29 december hield Dwingels Eigen   weer haar jaarlijkse Kiekiesdaegen.
  Lees meer...