De Stichting - Buurschappen - Bezienswaardigheden - Foto's - Gerealiseerde projecten - Periodieken
Nieuwsarchief - Contact - Links
Agenda
   
Wonsedag 21 november    – 15e Dialectaovend
Op wonsedag 21 november is het weer tied veur oenze jaorlijkse dialectaovend. Umdat het de vieftiende keer is dat dizze organiseerd wordt, besleut het bestuur der een feestelijk tintie an te willen geven. Wij neudigden schriever Johan Veenstra uit Oldehaoltpae, een kuunstenaar op het gebied van schrieven en vertellen, uut um uut eigen waark veur te draegen, de meziek en zang komp van Willem Fledderus (old-Dwingeler) uut Assen. Ans Klok prat de boel an mekaer en zal zo nou en dan ien van heur gedichten laoten heuren.
 
Locatie: Dorpshuis Over Entinghe
Tied: 19.30 ure
entree: vrij veur iederiene
  Opgave: t/m zaoterdag 17 november bij Ans Klok, til. 0521-592468  
   
Vrijdag 28 december    – Kiekiesdag met Open Huis
Tijdens onze Kiekiesdag ligt voor u een scala aan oude foto’s ter inzage. Ook de krantenknipselcollectie is te raadplegen, alsmede akten van de Burgerlijke Stand en doopboeken uit de 18e en vroeg 19e eeuw. Daarnaast is er een hoek ingericht waar oude films worden vertoond. Naast dit alles zijn er enkele stands met spulletjes van vroeger tijd en enkele topstukken uit onze kledingcollectie. Omdat we onze kledingcollectie het afgelopen jaar hebben verhuisd naar het lokaal naast ons archief op de eerste verdieping, willen wij u graag met gepaste trots laten zien hoe wij deze collectie beheren. U bent van harte welkom. Natuurlijk staat ook deze keer het bestuur klaar om u vragen over de historie van de voormalige gemeente Dwingeloo te beantwoorden.

Heeft u nog oude foto’s, kleding of spulletjes die volgens u een goede plek mogen krijgen in het archief van Stichting Dwingels Eigen, neem ze dan gerust mee. Foto’s die u toch zelf wilt houden kunnen wij scannen en het origineel aan u teruggeven.
 
Plaats:   Dorpshuis Over Entinghe
tijd:  13.00 – 21.00 uur
entree:  vrij voor iedereen