Boek met herinneringen over opvang in hongerwinter 1944 -1945   Terug naar home
 

Het betrof in totaal circa 40.000 personen.

De heer Dick van Reenen, Hilversum, geboren 1935, werd als jochie van negen samen met zijn broertje Roelof van zeven, deel uitmakend van een groep van circa 20 kinderen in de nacht van 14 februari 1945 op de trein gezet naar Drenthe. Zij werden opgevangen in Ruinen en daar, buiten het dorp en gescheiden van zijn broertje, ondergebracht en verzorgd.

De heer van Reenen is bezig met het schrijven van een boek over mensen die in die periode personen hebben opgevangen, dit is vrijwel zeker ook in Vledder e.o  gebeurd, hij wil  in gesprek komen met mensen die er bij betrokken  zijn geweest. Hij wil hun verhalen vast leggen zodat deze  niet verloren gaan maar daar door ook dank zeggen aan hen die dit mogelijk hebben gemaakte.

Maar ook mensen die weet hebben van personen die, ook zijdelings, betrokken waren aan  de opvang kunnen belangrijke informatie geven welke aan de inhoud van het boek bijdraagt. De heer van Reenen was recent ( maart 2017)  betrokken bij het planten van een  honger winter gedenkboom in Ruinen. Een boom, die net als het boek, ook als een dank je wel gezien moet worden en het levend van houden van de herinneringen aan hen die bij droegen  aan het overleven van de hongerwinterslachtoffers. 

Wilt  U uw verhaal met hem delen of denkt u op een andere wijze te kunnen bijdragen, neemt u dan contact op met de heer van Reenen via: vanreenendick@gmail.com


  Terug naar home