U bevindt zich hier: Home ==> 
Dwingel - Eertieds en Hedendaegs     Terug naar  Home
Dwingel – Eertieds en Hedendaegs is een gebonden boek met harde omslag, 128 pagina’s en ruim 300 zwart/wit afbeeldingen.
               
Hoe zijn Dwingeloo en zijn buurtschappen in de loop der jaren veranderd? Aan de hand van historische en actuele foto’s is dit te zien in dit fotoboek, samengesteld door bestuursleden van de historische vereniging Stichting Dwingels Eigen. Het boek toont onder andere wat is verdwenen en wat hiervoor terug is gekomen. Maar ook is te zien dat veel behouden is gebleven, waardoor de voormalige gemeente Dwingeloo één van de mooiste gebieden van Drenthe is.

    
Op de linker pagina ziet u hoe een situatie eens was, op de rechter hoe die nu is. Zo is de verandering in één oogopslag zichtbaar. Bij elke situatie staat een toelichting.

De foto’s staan zodanig in het boek, dat er een route is ontstaan. Deze begint bij de zuivelfabriek aan de Entingheweg. Vervolgens wordt de lezer meegenomen naar het dorpscentrum met zijn prachtige brink en de buurtschappen Lhee, Lheebroek, Eemster, Leggeloo, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Westeinde en Stroovledder.

Dwingel – Eertieds en Hedendaegs kost €24,90. Bestellen?
Mail naar: j.tingen@planet.nl

  Terug naar  Home